Besparing led verlichting

Led verlichting is aanzienlijk zuiniger met energie dan andere soorten verlichting. En dat betekent dat u door het plaatsen van led verlichting flink kunt gaan besparen op uw energiekosten!

Led verlichting is wat duurder in aanschaf dan traditionele verlichting. Maar het is een investering die u binnen korte tijd weer heeft terugverdiend. En daarna blijft u alleen maar besparen. Want led verlichting gaat veel langer mee! Een gewone TL buis begeeft het vaak al na 10.000 branduren, in tegenstelling tot een led TL buis, die wel 30.000 tot 50.000 branduren kan maken.

Levensduur

Naast het feit dat led verlichting langer meegaat, is het ook efficiƫnter met energie. Een gloeilamp zet een heel groot deel van de energie die hij krijgt om in warmte. Een led lamp zet het grootste deel om in licht.

Om een voorbeeld te geven: een gewone TL buis van 150 centimeter verbruikt gemiddeld 58 watt. Vergelijk dat met een led TL buis van hetzelfde formaat: deze verbruikt slechts 22 watt. Dat komt neer op een besparing van 0.036 KW. Door uw gewone TL buizen te vervangen kunt u een energiebesparing tot wel 60% realiseren!

Belastingvoordeel voor bedrijven

Om duurzame oplossingen bij bedrijven te stimuleren, is de Energie Investerings Aftrek (EIA) in het leven geroepen. Deze regeling biedt financieel voordeel aan ondernemers in Nederland, die investeren in energiebesparende middelen en duurzame energie. Behalve dat u de kosten van uw belasting kunt aftrekken, is van de investering nog eens 41,5% extra aftrekbaar, mits u aan een aantal voorwaarden voldoet. Kortom, genoeg reden om eens te kijken hoeveel voordeel dat voor u kan opleveren!

60 %

Tot 60% energiekosten besparing

41,5 %

Extra aftrekbaar