Led verlichting levensduur

Led verlichting heeft een zeer lange levensduur. Sterker nog: wat de levensduur betreft wordt de led lamp door geen enkel ander soort verlichtingstechnologie overtroffen.

Een led lamp heeft tussen de 30.000 en 50.000 branduren. Investeert u in een led lamp van een goede kwaliteit, dan mag u in de meeste gevallen wel uitgaan van 50.000 branduren. Dat is honderd keer zoveel als een normale gloeilamp! Zelf wanneer u een led lamp 24 uur per dag aan zou laten staan, dan zou het nog zo’n tien jaar duren voor hij versleten is.

Led verlichting maakt op een zeer efficiënte manier gebruik van energie – energie wordt grotendeels omgezet in licht, en niet in warmte (zoals bij traditionele lampen het geval is). Een led lamp wordt dan ook niet heet. Hierdoor slijt hij aanzienlijk minder snel. Daarbij werkt een led lamp ook anders.

Vergeleken met andere verlichtingstechnologieën gaat led verlichting slechts zelden kapot. Afhankelijk van de toepassing, zijn led lampen vrijwel hun gehele levensduur onderhoudsvrij.

Een led is zelf zeer robuust. Hij is bestand tegen trillingen en kan niet kapot vallen. In de meeste gevallen is vochtigheid ook geen probleem; echter kunnen diverse elektronische componenten in een led lamp hier wel kwetsbaar voor zijn. Een goede behuizing verlengt dus de levensduur van een led lamp.

Een led lamp is geschikt voor een bepaald stroombereik. Hoe lager de stroom binnen het betreffende bereik, hoe minder warmte er wordt geproduceerd en hoe langer de levensduur van de led lamp.